Katalo
Registreringsdatum: 22 september 2015 Inlägg: 1
|
Postat: 2015-09-22 19:46:52 Rubrik: Skaka ur kolsyran innan buteljering? |
|
|
Har gjort vin med framgång ett par gånger, och även ett misslyckat försök till mjöd. Nu har jag fått tag på närproducerad honung och ska försöka göra det rätt. Jag tänkte hålla mig till Kalle runristares recept på ett rent mjöd, eventuellt karamellisera en del av honungen efter inspiration från forumet här. Men jag funderar hur jag gör efter jäsningen avstannat och jag ska tappa om mjödet. När jag gjort vin har jag skakat ur kolsyran innan jag lagt över det på flaskor, men jag vill ju ha kolsyra i mjödet. Frågan är då om jag skakar ur kolsyran och sen tillsätter honung i flaskan för att få kolsyra eller låter jag bli att skaka ur kolsyrat från början?
|
|