Forumindex mead
Den ädla konsten att brygga ett riktigt mjöd
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Skaka ur kolsyran innan buteljering?

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Kalles Mjödforum
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Katalo



Registreringsdatum: 22 september 2015
Inlägg: 1

InläggPostat: 2015-09-22 19:46:52    Rubrik: Skaka ur kolsyran innan buteljering? Svara med citat

Har gjort vin med framgång ett par gånger, och även ett misslyckat försök till mjöd. Nu har jag fått tag på närproducerad honung och ska försöka göra det rätt. Jag tänkte hålla mig till Kalle runristares recept på ett rent mjöd, eventuellt karamellisera en del av honungen efter inspiration från forumet här. Men jag funderar hur jag gör efter jäsningen avstannat och jag ska tappa om mjödet. När jag gjort vin har jag skakat ur kolsyran innan jag lagt över det på flaskor, men jag vill ju ha kolsyra i mjödet. Frågan är då om jag skakar ur kolsyran och sen tillsätter honung i flaskan för att få kolsyra eller låter jag bli att skaka ur kolsyrat från början?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Kalles Mjödforum Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.04 sekunder att ladda.