Forumindex mead
Den ädla konsten att brygga ett riktigt mjöd
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Nybörjarfrågor...

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Min första mjöd
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
Kryddfia



Registreringsdatum: 31 juli 2011
Inlägg: 5
Ort: Järfälla

InläggPostat: 2011-07-31 16:14:15    Rubrik: Nybörjarfrågor... Svara med citat

Har tänkt att för första gången göra eget mjöd och inte bara smaka andras... Vill helst starta en omgång ganska snart, men har insett att vi kommer att åka bort mitt under jäsningstiden (10 dagar i september).
OM mjödet skulle vara färdigjäst just när vi är borta; blir det då sämre av att jag väntar med omtappningen tills vi kommer hem?... Eller bör jag vänta med mjödet tills efter resan?

Och fråga nr 2, jag har inte tänkt göra så stor sats, kanske 9-10 liter.
Jag har tillgång till jäshink (med lock och jäsrör), men den är mkt större än så, kanske 25-30 liter, spelar det nån roll att det blir så mycket luft kvar i hinken?
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Min första mjöd Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.28 sekunder att ladda.