Forumindex mead
Den ädla konsten att brygga ett riktigt mjöd
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Låt oss bryta mot renhetslagarna!

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Recept
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
tobiasra



Registreringsdatum: 11 mars 2010
Inlägg: 14
Ort: Stockholm

InläggPostat: 2010-03-11 21:40:43    Rubrik: Låt oss bryta mot renhetslagarna! Svara med citat

Tänkte starta en tråd där vi diskuterar "avarter" av mjöd och om dessa är lyckade eller inte.

-Kolsyrejäsning av mjöd, eller köra det i en sodastream, har någon provat?
-Chokladmjöd / Bananmjöd, har hört att båda ska vara rejäla höjdare så länge man lagrar det i ett par år.
-Blåbärsmjöd? Jag kan tänka mig att det blir lyckat!

Någon som provat liknande utsvävningar?

Själv har jag just nu en sats på gång där jag kryddat med ett kilo lokal fläderblom som legat i satsen flera månader. Det ska bli intressant att smaka resultatet.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Gudris



Registreringsdatum: 19 februari 2010
Inlägg: 4

InläggPostat: 2010-03-12 18:51:56    Rubrik: Svara med citat

Jag har smakat på ett blåbärsmjöd som var väldigt gott Smile
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
tobiasra



Registreringsdatum: 11 mars 2010
Inlägg: 14
Ort: Stockholm

InläggPostat: 2010-07-25 10:32:38    Rubrik: Svara med citat

Akacia-flädermjödet blev lyckat. Dock tog flädersmaken överhanden lite väl mycket. Skulle nog tagit 1/3 icakasse till de 27 literna snarare än en hel om jag fick göra om det.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Brosa



Registreringsdatum: 21 mars 2007
Inlägg: 96
Ort: Bredbyn

InläggPostat: 2010-07-25 13:50:59    Rubrik: Svara med citat

Kan inte se varför du blandar ihop blåbärsmjöd med de andra "fulmjöden".
Att smaksätta sitt mjöd med bär är inget konstigt....jag har gjort blåbärsmjöd på vatten men även på björksav. Blåbärsmjödet på vatten blev bättre....ett gott och mycket uppskattat mjöd.
Att kolsyra mjödet....låter weird. Banan och chocklad?...nja.
_________________
En nation utan historia har heller ingen framtid.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande Besök användarens hemsida
Mjödbjörn



Registreringsdatum: 09 maj 2006
Inlägg: 90
Ort: Laholm

InläggPostat: 2010-08-05 19:48:48    Rubrik: Svara med citat

Håller med Brosa, blåbärsmjöd är inget fulmjöd. Jag har testat många mjöd med olika bär i , och för närvarande "ploppar" både jordgubbsmjöd och hjortronmjöd i sina jäsdunkar. Har smakat ett kakaomjöd, som var riktigt hyfsat. Fläderblom har jag gjort flera gånger, liksom testat Svarta vinbär med fläderblom. Daddelmjödet blev mycket populärt. Jag har testat ännu fler frukter och bär och det blir nästan alltid mycket bra resultat. Sen kan man ju piffa till det genom att ekfatslagra det. Ekfats lagrad äpplemjöd är Mmmmmmmmmmmmmm. Very Happy .
Så testa på, och du behöver inte kalla det fulmjöd
_________________
Historien skapar framtiden
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Recept Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.05 sekunder att ladda.