Forumindex mead
Den ädla konsten att brygga ett riktigt mjöd
 
 Vanliga frågorVanliga frågor   SökSök   MedlemslistaMedlemslista   AnvändargrupperAnvändargrupper   Bli medlemBli medlem 
 ProfilProfil   Logga in för att läsa dina meddelandenLogga in för att läsa dina meddelanden   Logga inLogga in 


Oroväckand färgskiftning

 
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Kalles Mjödforum
Föregående ämne :: Nästa ämne  
Författare Meddelande
ManneSil



Registreringsdatum: 07 februari 2015
Inlägg: 6

InläggPostat: 2015-02-07 11:40:16    Rubrik: Oroväckand färgskiftning Svara med citat

Jag postar även här eftersom jag är osäker på om jag lagt den rätt innan:)

Har nu googlat i flera timmar men hittar inget som passar in på mitt problem.

Jag gjorde en sats efter Ken Schramm. Tappade om efter ca 17 dagar. Det bubblade ca en gång/ 2min. Då var brygden lagom ljus. Jag gjorde mjödet på nyslungad mörk hösthonung.

Hur som helst, efter en vecka i sekundären så tycker jag att den blir allt mörkare. Vilket den blir! Den ser mörk och dassig ut i hinken. Lite små öar av vitt skumm, nästan som att det vore puder i. (tillsatte Caco3 vid tappning till sekundären.)
Lukten är ganska skarp. Prövade att smaka lite. Kan inte placera smaken, men eftersmaken är ganska blaskig, vattnig, lite gammal smak. Jag tappade om ännu en gång för att skiktet med lödder/pulver inte skulle vara kvar. Jästkakan som var kvar i hinken luktade bara honung, någon doft av utspilld öl på skjortan infann sig också.
Några teorier?

Det enda som jag kan tänka mig som förstört något var att det på något vis fanns små luftbubblor i hävertslangen när jag tappade om, små små bubblor som virvlade omkring men aldrig tog sig ut ur slangen. Jag har använt denna autohävert flera ggr innan och även efter men aldrig haft små luftbubblor som virvlade omkring i slangen.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
ManneSil



Registreringsdatum: 07 februari 2015
Inlägg: 6

InläggPostat: 2015-02-12 15:38:38    Rubrik: Svara med citat

Jag kan även länka ett par bilder -en med och en utan blixt.

http://forumbilder.se/EAD4U/dsc-1485

Och

http://forumbilder.se/EAD4U/dsc-1484

Jag kan tillägga att jag hällde över 4 liter till ett glaskärl och jässtoppade samt hade i gelatin.

Nu har ett tjockt okompakt lager, mer än vad primärjäsningens gav, lagt sig på bottnen. Och mjödet är klarare men ändå ganska mörkt.
Nog för att det var mörk honung, men när jag tappade över det för sekundär så var det betydligt ljusare.
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
ManneSil



Registreringsdatum: 07 februari 2015
Inlägg: 6

InläggPostat: 2015-02-19 11:09:46    Rubrik: Svara med citat

Någon i närheten av kalmar som med mer erfarenhet vill smaka? Det vore fint med lite kommentarer från erfarenhet. Smile
Till överst på sidan
Användarens profil Skicka personligt meddelande
Visa inlägg nyare än:   
Skapa nytt ämne   Svara på ämnet    Forumindex -> Kalles Mjödforum Alla tider är GMT + 1 timme (svensk normaltid)
Sida 1 av 1

 
Hoppa till:  
Du kan inte skapa nya inlägg i det här forumet
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet
Du kan inte ändra dina inlägg i det här forumet
Du kan inte ta bort dina inlägg i det här forumet
Du kan inte rösta i det här forumet


Skapa forum | Supportforum | Användarvillkor | Integritetspolicy | Cookiehantering | Kontakta oss |




Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Swedish translation by phpBB Sweden and Virtuality © 2003-2005
Sidan tog 0.04 sekunder att ladda.